Mănăstiri si locuri de vizitat

Mai multe despre Ortodoxie găsiti pe site-ul:   clicati aiciclicati aici

Nazareth

 

 

Betleem

 

 

Grădinile suspendate din Haifa (Israel)

 

 

 

Rusia si Ucraina

 

 

 

Israel

 

 

 

Ierusalim – Biserica Națiunilor din Grădina Ghetsimani – Locul de rugăciune si liniste cel mai iubit de Domnul nostru Iisus Hristos din tot Ierusalimul. In Gradina Ghetsimani are loc vânzarea lui Iuda, de aici încep patimile Mântuitorului. In video – o cântare cutremurătoare în Biserica Națiunilor – în fata altarului se află asezată, înconjurată în întregime de o coroană de ghimpi realizată din fier forjat, însăsi piatra pe care Iisus a stat si S-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli si pentru întreaga lume, piatra pe care a fost vândut Mântuitorul de către Iuda:

 

 

 

Țara Sfântă se referă în general la Pământul lui Israel cu importanță religioasă pentru toate cele trei religii monoteiste abrahamice: mai ales pentru iudaism și creștinism, iar într-o măsură ceva mai mică și pentru islam.

 

 

 

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul – Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că, luând crucea ai urmat lui Hristos şi învăţând să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta împreună cu îngerii se bucură, Preacuvioase Părinte Ioane, duhul tău!

 

 

 

Râul Iordan – apa în care a fost botezat Mântuitorul Hristos. Ioan Botezătorul a anunţat venirea lui Me­sia pe malul răsăritean al Iordanului. Pe acest mal, vizavi de oraşul Ierihon, a venit Iisus pentru a fi botezat de Ioan Botezătorul în apele Iordanului. Râul Iordan este cel mai important şi cel mai mare râu din Ţara Sfântă.

 

 

 

Mormântul Sfântului Lazăr este ca o gură de peșteră, zidită din blocuri de piatră, prin care se coboară în adânc 5-6 metri. Jos se găseste o încăpere de 2/3 metri. Este locul unde s-a făcut una din cele mai uimitoare minuni pe pământ – Învierea unui mort intrat în putrefacție. Lazăr, prietenul lui Hristos a înviat!

 

 

 

Minunea norului de pe Muntele Tabor, locul Schimbării la Faţă – În noaptea de 18 spre 19 august, pe Muntele Sfânt al Taborului, în momentul în care începe Sfânta Liturghie, coboară asupra Mănăstirii ortodoxe „Sfântul Prooroc Ilie” de aici un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obişnuit. În momentul în care începe Privegherea, din vârful muntelui se vede pe cerul întunecat dinspre Nazaret, la o distanţă mare, o formaţiune noroasă portocalie ce vine aproape perpendicular spre biserică, unde rămâne până la miezul nopţii, sub forma unor limbi portocalii întunecate. Norul, ca o pară de foc, cu miros nepământean – se răspândeşte în aer un extraordinar miros de tâmâie, care nu este însă tămâie de răşinoase, ci „o combinaţie de conifere orientale, cu tămâie naturală, din răşina pomului”.

 

 

 

Biserica Agoniei sau Biserica Națiunilor din Grădina Ghetsimani – a fost construită pe locul unde, Domnul nostru Iisus Hristos s-a rugat în noaptea prinderii Sale. Partea bisericii care atrage cel mai mult atentia este altarul, în fata căruia se află asezată, înconjurată în întregime de o coroana de ghimpi realizată din fier forjat, însăsi piatra pe care Iisus a stat si S-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli si pentru întreaga lume.

 

 

 

Mănăstirea Bistrita cu moastele sfântului Grigorie Decapolitul

 

 

 

 

Mănăstirea Hurezi

 

 

 

Mănăstirea Polovragi

 

 

 

Mănăstirea Govora

 

 

 

Mănăstirea Lainici

 

 

 

Biserica Densus

 

 

Sarmisegetusa

 

 

 

Mănăstirea Sâmbăta de Sus

 

 

 

Catedrala din Sibiu

 

 

 

 

Mănăstirea Prislop

 

 

 

Caransebes catedrala si centru

 

 

 

Croaziera pe Dunare. Capul lui Decebal 

 

 

 

Targu Jiu, coloana infinitului, poarta sarutului si masa tacerii

 

 

 

Mănăstirea sfânta Ana Orsova

 

 

 

Craiova – Biserica Madona Dudu si Catedrala

 

 

 

Biserica Sant’Antonio – Padova (Italia)